picture

O nama

Nakon rekonstrukcije, izvršene krajem 2003. godine, Ortopedsko odjeljenje Zavoda za veoma kratko vrijeme postaje jedan od nosilaca razvoja vrhunske ortopedije u Republici Srpskoj, ali i cijeloj Bosni i Hercegovini. Tim ljekara, na čelu s načelnikom Doc. dr sc. med Slavkom Manojlovićem, tu reputaciju je dobio zahvaljujući velikom požrtvovanju pri uvođenju savremenih metoda i znanja iz oblasti ortopedije, izvođenjem zahvata zbog kojih su pacijenti donedavno morali putovati u bolničke centre širom regiona, kao i zadovoljstvu pacijenata uslugama. Prioritet je stavljen na ortopedske zahvate s posebnim osvrtom na aloartroplastične intervencije (ugradnju vještačkih zglobova) i artroskopske operacije. Od tada do danas bilježimo kontinuirani porast broja pacijenata, kako iz RS, tako i iz Federacije BiH i okruženja.


Grafikon 1. Prikaz povećanja operativnih zahvata u zadnjih 6 godina

Ortopedsko odjeljenje raspolaže sa 38 bolesničkih postelja, raspoređenih u sedam komfornih, klimatizovanih soba, opremljenih TV prijemnicima i WiFi. U sklopu odjeljenja nalazi se i sala za kineziterapiju, 3 ambulante, te operacioni blok sa dvije operacione sale i centralnom sterilizacijom.
U sklopu Prijemne službe Zavoda funkcionišu RTG kabinet, Laboratorija, Kabinet za osteodenzitometriju i Internistički kabinet, koji je po potrebi na raspolaganju Ortopedskom odjeljenju.
Otvoreni smo za sve građane Republike Srpske, Bosne i Hercegovine, ali i strane državljane. Mi nismo samo bolnica, mi smo ustanova kojoj se vjeruje!


Zakažite pregled

Zakazivanje pregleda možete izvršiti na telefone:
+387 51 348 443
+387 51 348 444 / lokal 627