picture

O nama

Istorijat

Preteča Zavoda za ortopediju, fizikalnu medicinu i rehabilitaciju "Dr Miroslav Zotović" bila je radionica za izradu ortopedskih pomagala koju su 1952. godine pokrenuli majstori u samostanu trapističkog reda Marija Zvijezda, u čijoj se neposrednoj blizini Zavod nalazi i po kome je poznatiji pod neformalnim imenom – Trapisti.
Radionica ubrzo prerasta u Centar za rehabilitaciju tjelesnih invalida, a kasnije dobija status Zavoda za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju. Od 1970. godine Zavod nosi ime doktora Miroslava Zotovića, cijenjenog vojnog hirurga i narodnog heroja iz Drugog svjetskog rata.
Danas je Zavod "Dr Miroslav Zotović" respektabilna zdravstvena ustanova u čijem sastavu djeluje 9 organizacionih jedinica i prostire se na 3 lokacije: glavni bolnički kompleks u Delibašinom selu (Trapisti), banjski kompleks u Slatini, te CBR eksterna ambulanta, koja radi na staroj lokaciji Kliničkog centra.
Ortopedsko odjeljenje je današnji oblik poprimilo nakon rekonstrukcije 2003. godine i kadrovskog jačanja, kada je dio ortopedskih hirurga na čelu sa Prim. dr Slavkom Manojlovićem došao u Zavod sa ciljem izgradnje modernog ortopedskog centra.


Zakažite pregled

Zakazivanje pregleda možete izvršiti na telefone:
+387 51 348 443
+387 51 348 444 / lokal 627